Sambal Badjak

Heerlijk verse gemalen en gebakken sambal.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Marinades en Kruidenmengsels  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 30 stuk(s) rode peper
  • 8 stuk(s) knoflook tenen
  • 7 eetlepel (s) suiker
  • 2 eetlepel (s) citroensap
  • 2 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel (s) trassi
  • 1 eetlepel (s) laos poeder
  • 4 eetlepel (s) ketjap manis
  • 75 mL olie

Voedingswaarde

(glutenvrij, lactose vrij)

Sambal Badjak Werkwijze

  1. Was de pepers, snijd in kleine stukken.
  2. Snijd de knoflook in kleine stukken.
  3. Snipper de uien.
  4. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer glad.
  5. Giet het sambal mengsel in een hete pan en laat enkele minuten roerbakken en daarna nog 10 minuten op laag vuur laten pruttelen.
  6. Af laten koelen.
    Bewaar in de koelkast in een steriel potje.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer