Kaki Yoghurt Mousse

Lekker yoghurt toetje met vers fruit.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  -  Wachttijd: 1u

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) citroen
  • 6 stuk(s) blaadjes gelantine
  • 1 zakje(s) vanillestokje (of een zakje vanillesuiker)
  • 3 eetlepel (s) suiker
  • 5 dL volle yoghurt
  • 2 stuk(s) rijpe kaki\'s
  • 200 mL slagroom

Voedingswaarde

(glutenvrij)

Kaki Yoghurt Mousse Werkwijze

  1. Laat de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water weken.
  2. Snijd de citroen door midden en knijp het sap eruit boven uw
    blender mengbeker.
    Schep  het vruchtvlees uit de vruchten en doe deze in uw blender.
    Voeg yoghurt, citroensap, suiker, vanillesuiker toe en pureer fijn.
  3. Knijp vervolgens de gelatine goed uit en los hem op in pannetje met klein beetje water op een laag pitje voorzichtig op.
  4. Roer 3 eetlepels yoghurt door het gelatine mengsel en roer het geheel door de rest van de yoghurt.
    Zet het mengsel 10-15 minuten in de koelkast.
  5. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kaki yoghurt.
  6. Laat het dessert in de koelkast minimaal een uur opstijven.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer