Maiskoekjes

Fricandel Djagung zijn Indonesische maiskoekjes.
Ze zijn heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) grote blikken mais
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 naar smaak zout en peper
  • 1 eetlepel (s) maizena
  • 2 eetlepel (s) bloem
  • 4 eetlepel (s) fijngesneden peterselie
  • 2 Kopje(s) zonnebloemolie
  • 4 stuk(s) knoflooktenen (fijngesneden)

Voedingswaarde

(vegetarisch, lactose vrij)

Maiskoekjes Werkwijze

  1. De peterselie, knoflook en de mais in de blender doen en  heel eventjes mixen (de korrels mogen niet fijn worden!.)
  2. Doe het mais mengsel in een grote kom.
    Rasp een ui boven deze kom.
    Het is de bedoeling dat vooral het sap van de ui erin komt.
    Peper en zout toevoegen en de bloem.
  3. Het papje mag niet te dik worden maar voldoende bloem om het te binden,
    Doe er wat maizena bij en roer door.
  4. Verhit een hapjes pan met een flinke laag olie.
  5. Pak met 1 lepel een schepje van het maismengsel en met een 2de lepel er een rond koekje van maken en in de olie aan beide kanten bruin bakken.
    Op keukenrol laten uitlekken.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer