Sambal Rica
Sambal Rica
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 5 personen ()
Recept
- 7 stuk(s) sjalotjes
- 3 stuk(s) rode lomboks
- 10 stuk(s) rawits
- 1 scheutje olijfolie of zonnebloemolie
- 1 theelepel (s) gember poeder
- 1 stuk(s) tomaat
- 3 stuk(s) blaadjes daun jeruk,
- 1 stuk(s) sereh stengel
- 1 naar smaak zout
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Sambal Rica Werkwijze
- Pel de sjalotjes, en snijd in stukken.
- Maak de lomboks en de rawits schoon en snijd in stukken.
- Doe de sjalotten, lomboks, gemberpoeder en rawits in de blender en maal dit fijn. (voeg een scheutje olie toe)
- Ontvel de tomaat en snijd hem in partjes.
- Verhit de olie in een pan en bak het sambal mengsel even aan. (goed door roeren, zodat het niet verbrand)
- Voeg de daun jeruk, de sereh, de tomaatpartjes en zout naar smaak toe.
- Nog even laten pruttelen en daarna haal de losse kruiden eruit.
In steriel potje bewaren in de koelkast.
Blender Workshop