Sambal Rica

Sambal Rica

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Marinades en Kruidenmengsels  - 
Klaar in: 3m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 5 personen ()

Recept

  • 7 stuk(s) sjalotjes
  • 3 stuk(s) rode lomboks
  • 10 stuk(s) rawits
  • 1 scheutje olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel (s) gember poeder
  • 1 stuk(s) tomaat
  • 3 stuk(s) blaadjes daun jeruk,
  • 1 stuk(s) sereh stengel
  • 1 naar smaak zout

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Sambal Rica Werkwijze

  1. Pel de sjalotjes, en snijd in stukken.
  2. Maak de lomboks en de rawits schoon en snijd in stukken.
  3. Doe de sjalotten, lomboks, gemberpoeder en rawits in de blender en maal dit fijn. (voeg een scheutje olie toe)
  4. Ontvel de tomaat en snijd hem in partjes.
  5. Verhit de olie  in een pan en bak het sambal mengsel even aan. (goed door roeren,  zodat het niet verbrand)
  6. Voeg de daun jeruk, de sereh, de tomaatpartjes en zout naar smaak toe.
  7. Nog even laten pruttelen en daarna haal de losse kruiden eruit.
    In steriel potje bewaren in de koelkast.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer