Gulai ayam
Indonesisch kipgerecht.
Heerlijk gekruid en met santen.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 500 gram kipstukken
- 2 stuk(s) sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 2 stuk(s) chilies (lombok,cabai of rode peper)
- 1 stuk(s) stengel citroengras (sereh)
- 1 stuk(s) (½-2-2 cm) laos
- 0.5 theelepel (s) koriander (ketoembar)
- 1 theelepel (s) peperkorrels
- 1 stuk(s) citroenblaadje
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.33 deel (s) blok santen (5cm)
- 0.5 stuk(s) bouillonblokjes kip
- 1 glas (glazen) water
- 1 beetje olie
- 1 naar smaak zout
Voedingswaarde
(lactose vrij)Gulai ayam Werkwijze
- Ontvel de kip (en marineer deze eventueel met wat Kikoman ketjap).
- Doe de koriander en peper samen met de sjalotjes, knoflook, en laos in de blender.
- Braad de kip bruin. Haal de kip even uit de pan en bak vervolgens de pasta die u zojuist gemaakt hebt met de blender. Even doorroeren en dan de kip terug in de pan doen.
Voeg het water en alle (behalve de santen) overige ingrediënten toe,
Laat het geheel ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken.
Roer dan de santen er doorheen.
Dan nog zo'n 10 minuten op laten staan.
De saus mag niet te veel indikken maar moet enigszins waterig blijven.
Blender Workshop