Skordalia

Skordalia is een Griekse knoflook aardappel bijgerecht.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 4 stuk(s) aardappels middelgroot
  • 2 stuk(s) citroen
  • 10 tenen knoflook
  • 2 dL olijfolie
  • 1 dL room
  • 1 naar smaak zout en peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Skordalia Werkwijze

  1. Schil de aardappels snijd in stukken  en kook deze tot ze zacht zijn.
  2. Snij de citroenen doormidden en knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker.
  3. Voeg de knoflooktenen , olijfolie, gekookte aardappels en room toe.
    Laten mixen tot het egaal is.
  4. Met een spatel eruit halen.
    Even proeven. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  5.  
    TIP: doe de knoflooktenen 3 seconden in de magnetron voor gebruik. Dan is de smaak van de knoflook minder scherp.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer