Bosbessen Yoghurtijs

Yoghurt slagroomijs met verse bosbessen.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 1m  -  Wachttijd: 3u

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 250 gram bosbessen
  • 3 eetlepel (s) citroensap
  • 150 gram suiker
  • 300 mL yoghurt
  • 200 mL ongeklopte slagroom
  • 1 handvol (s) bosbessen voor garnering

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Bosbessen Yoghurtijs Werkwijze

  1. Klop de slagroom half stijf.
  2. Pureer in de blender de bosbessen met yoghurt, suiker, slagroom en citroensap tot het 1 geheel is geworden.
    Met een spatel eruit halen.
  3. Als u in het bezit bent van een ijsmachine dan het mengsel er een half uur laten draaien.
  4. Maar het kan ook zonder ijsmachine! (gelukkig)
  5. Giet het mengsel in een ruime schaal of diepvriesbakje en zet deze in de vriezer.
    Ongeveer 30 minuten laten invriezen.
    Dan uit de vriezer halen en roer het mengsel goed door. (Dit voorkomt dat er ijskristallen in komen)
  6. Meteen terug in de vriezer doen en na een uur nogmaals goed door roeren.
  7. Na minimaal 3 uur is uw parfait klaar en kunt u het eten wanneer u wilt. Heerlijk!

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer