Tex- Mex Guacamole
Deze Tex- Mex Guacamole is lekker te serveren bij taco's nacho's, mexicaanse salade en bij brood.
Als u Guacamole al lekker vind dan vind u deze zeker lekker.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 6 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) groene paprika
- 300 gram kidneybonen
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 eetlepel (s) taco kruiden
- 1 stuk(s) avocado
- 2 eetlepel (s) citroensap
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- 125 mL creme fraiche
- 1 blikje mais (klein)
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Tex- Mex Guacamole Werkwijze
- Was de paprika's verwijder zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
- Schil de ui en snijd snipper deze.
- Laat de kidneybonenu itlekken (mag nog een beetje vocht aanzitten)
Bewaar een half potje kidneybeans, wat paprika blokjes en beetje ui (Deze worden later weer in de saus toegevoegd.) - Doe de overige kidneybeans in uw blender samen met de tacokruiden en maal deze fijn.
- Giet het bonenmengsel in een kom.
Doe de kidneybeans, paprika en ui die u bewaard heeft bij het bonenmengsel en roer door. - Schil de avocado en snijd in kleine blokjes.
- Maak de knoflook schoon en snijd in stukjes of pers deze uit.
- Doe de avocado in de blender voeg crème fraîche, zout, knoflook, mais met beetje vocht, ui, citroensap en de cayennepeper toe.
Pureer dit ook fijn. - Giet het avocado mengsel bij het bonenmengsel en roer door.
Blender Workshop