Pittige Satésaus

Lekkere pindasaus voor bij de nasi, bami, gado gado rijst of patat.
Eigenlijk overal lekker bij.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 7m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 8 eetlepel (s) pindakaas
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 dL water of melk
  • 2 eetlepel (s) ketjap manis
  • 3 eetlepel (s) citroensap
  • 3 eetlepel (s) suiker
  • 1 eetlepel (s) sambal
  • 0.5 theelepel gemberpoeder
  • 1 beetje zout naar smaak
  • 1 beetje olie voor in de pan

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Pittige Satésaus Werkwijze

  1. Snipper de ui.
  2. Maak de knoflook schoon en pers deze uit of snijd in kleine stukken.

    Doe de melk  (of water in uw blender en voeg ketjap,knoflook, citroen, sambal, zout en gemberpoeder toe.
  3. Pureer dit ongeveer 20 seconden.
  4. Verwarm in een pan de olie en fruit hierin de ui tot glazig.
  5. Haal met een spatel de saté saus eruit en doe deze in de pan bij de ui.
  6. Een minuut of 5 laten pruttelen.
    Als de saus te dik wordt dan  kunt u wat meer melk of water toevoegen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer