Pittige Satésaus
Lekkere pindasaus voor bij de nasi, bami, gado gado rijst of patat.
Eigenlijk overal lekker bij.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 8 eetlepel (s) pindakaas
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 stuk(s) ui
- 1 dL water of melk
- 2 eetlepel (s) ketjap manis
- 3 eetlepel (s) citroensap
- 3 eetlepel (s) suiker
- 1 eetlepel (s) sambal
- 0.5 theelepel gemberpoeder
- 1 beetje zout naar smaak
- 1 beetje olie voor in de pan
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Pittige Satésaus Werkwijze
- Snipper de ui.
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit of snijd in kleine stukken.
Doe de melk (of water in uw blender en voeg ketjap,knoflook, citroen, sambal, zout en gemberpoeder toe. - Pureer dit ongeveer 20 seconden.
- Verwarm in een pan de olie en fruit hierin de ui tot glazig.
- Haal met een spatel de saté saus eruit en doe deze in de pan bij de ui.
- Een minuut of 5 laten pruttelen.
Als de saus te dik wordt dan kunt u wat meer melk of water toevoegen.
Blender Workshop