Mammoetsaus

Een heerlijke mayonaise met gedroogde tomaat, ui en knoflook.
Lekker over patat (of ander frituur) salades, chips op broodjes en nog veel meer.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 3m  -  Wachttijd: 1u

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 0.5 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) ei
  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 1 scheutje 1 scheutjes olie (1/8ste tot 1/4 liter)
  • 1 beetje peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Mammoetsaus Werkwijze

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
    In een pan heel even roerbakken en weer helemaal laten afkoelen.
  2. Alle ingrediënten eerst een uur op kamertemperatuur laten komen.
    Als 1 ingrediënt bijv. net uit de koelkast komt en de rest is op kamertemperatuur dan is de kans dat uw mayonaise gaat schiften.
  3. Doe het ei, citroensap (of azijn), zout suiker en peper in de blender.
  4. Voeg dan net zoveel olie toe tot de messen van uw blender net onder staan.
    Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
    Daarna op stand 1 zetten en de rest van de olie;
    (in een dun straaltje) al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.
    (dit kan je zien als de olie op de mayonaise blijft drijven.
  5. Blender even uitzetten en voeg  gedroogde tomaat, ui en knoflook toe en pureer nog even.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer