Koude Basilicumsaus

Heerlijke saus bijvoorbeeld voor over vis.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) ei
  • 1 stuk(s) sinaasappel
  • 1 beetje vers gemalen peper
  • 1 beetje zout naar smaak
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 dL olijfolie

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Koude Basilicumsaus Werkwijze

  1. Kook het ei (10 minuten)
    Pel het ei, halveer het en wip de dooier eruit.
  2. Snij de sinaasappel doormidden, verwijder eventuele pitjes en knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker.
  3. Pureer eerst basilicumblaadjes met het sinaasappelsap in de blender.
  4. Voeg dan de  dooier, de mosterd en zet de blender opnieuw aan.
    Giet terwijl de blender draait de olijfolie in een dun straaltje toe.
    Breng op smaak met zout en peper.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer