Banaan en Sinaasappel-IJs
Een lekkere maaltijd is pas compleet met een heerlijk nagerecht.
Vers ijs gemaakt van banaan en sinaasappel.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 2 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) bananen
- 0.25 liter(s) sinaasappelsap
- 2 stuk(s) citroenen
- 250 gram suiker
- 1 stuk(s) eiwit van 1 ei
- 125 mL ongeklopte slagroom beker
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Banaan en Sinaasappel-IJs Werkwijze
- Snijd de citroenen door midden en knijp het sap uit de citroen.Doe het citroensap in uw blender.
- Voeg de bananen, slagroom, sinaasappel en suiker toe in de blender.
Pureer tot het helemaal glad is. - Giet het mengsel in een plastic bak en stop deze in uw vriezer.
Ongeveer een uur laat u het vriezen. - Klop het eiwit stijf en roer dit door de half bevroren puree.
Laat het mengsel daarna nog minimaal twee uur in de vriezer - Maak met een lepel bolletjes van het ijs of snijd er plakjes van. Smakelijk!
Blender Workshop