Artisjoksoep
Deze kan warm en koud worden gegeten.
Zowel warm als gekoeld is dit werkelijk een heerlijke soep.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 2 personen ()
Recept
- 1 scheutje olijfolie
- 2 stuk(s) aardappels
- 1 stuk(s) prei (in stukken)
- 2 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
- 1 stuk(s) artisjok vers (of 1 blikje)
- 0.5 liter(s) groentebouillon (of kippenbouillon)
- 1 naar smaak zout en peper
- 1 beetje room of mascarpone
- 1 beetje bieslook voor garnering
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij)Artisjoksoep Werkwijze
- De olijfolie verhitten in de pan.
- Doe de prei en knoflook in de hete pan en roerbak dit even.
- Vervolgens de aardappelstukjes toevoegen en 5 minuten roerbakken.
- Voeg hierna de artisjok, zout en peper en de koppen bouillon toe.
Ongeveer 20 minuten op laag vuur laten sudderen. - Doe de soep in de blender, voeg een beetje van de room toe. Pureer de soep.
- Verdeel over de borden.
- In ieder bord een klein extra toefje room en versier met wat gehakte bieslook.
Blender Workshop