Lasagne met Champignons Spinazie en Geitenkaas

Heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Er zijn ook glutenvrije lasagne bladen voor degene die glutenvrij recepten zoeken.


Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 12m  -  Wachttijd: 30m

Ingrediënten

Voor 3 personen ()

Recept

  • 300 mL kookroom
  • 300 gram champignons
  • 1 scheutje truffelolie
  • 150 gram geitenkaas
  • 60 gram geraspte kaas
  • 1 stuk(s) prei
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 beetje zout en peper
  • 250 gram verse blad spinazie
  • 15 stuk(s) lasagnebladen
  • 1 scheutje olijfolie

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Lasagne met Champignons Spinazie en Geitenkaas Werkwijze

  1. Borstel de champignons schoon.
    De helft van de champignons in schijfjes snijden.
    De andere helft van de champignons in de blender doen. (nog niet aanzetten)

    Was de prei en snij deze in dunne ringen.
    Snipper de ui en de knoflook ook in kleine stukken snijden.
  2. Doe de room in de blender bij  champignons en kruimel er de geitenkaas in.
    Mix dit ongeveer 15 seconden.
  3. Verwarm een grote koekenpan op warmste stand. (anti-aanbak)
    Giet een scheutje truffel olie en een scheutje olijfolie in de pan.
    Als de pan warm is doe er de fijngesneden ui in en roer dit kort door.
    Voeg de champignons schijfjes toe en roerbak deze.
    Voeg vervolgens de knoflook toe en ook roerbakken.
  4. Giet de inhoud van de blender (chamignons, room en geitenkaas) in de pan en laat dit even pruttelen. 15 minuten en beetje roeren.
    (dus warmtebron verlagen)
  5. Zet de oven vast aan 200 graden.

  6. Begin met een laag lasagne bladen dan een laagje bladspinazie en dan een laagje saus.
    En doe steeds een laagje; eerst lasagne bladen dan spinazie en dan saus.
    Eindig met de laag saus.
  7. Strooi vervolgens geraspte kaas over het geheel.
  8. Zet de lasagne schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  9.  
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer