Moussaka met Roomsaus

Moussaka is een lekkere Griekse ovenschotel met aubergines.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 45m  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 2.5 stuk(s) aubergines
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel (s) olijfolie
  • 1 stuk(s) ui (groot)
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 stuk(s) eieren
  • 0.5 bosje verse koriander
  • 1 naar smaak zout en peper
  • 1 glas (glazen) witte wijn (voor de saus)
  • 1 scheutje citroensap (voor de saus)
  • 1 stuk(s) avocado (rijp) (voor de saus)
  • 2 dL groentebouillon (voor de saus)
  • 100 mL room (voor de saus)
  • 1 beetje zout en maizena

Voedingswaarde

(vegetarisch)

Moussaka met Roomsaus Werkwijze

  1. Snij 1 aubergine en de ui in stukken bak dit met de knoflook in een beetje olie, tot het gaar is. (5 min)
  2. Doe de gebakken aubergine en ui in de blender en hak het samen met de helft van de kaas, geraspte kokos, verse koriander, peper, zout en de eieren tot het een gladde massa is.
  3. Snij de andere aubergine in dunne plakken en leg die in ingevette schaal(tjes.)
    Giet een laagje saus uit de blender er overheen. En daarover doet u een tweede laag plakjes aubergine. Giet de tweede laag saus uit de blender over de plakjes aubergine en
    strooi de andere helft van de geraspte kaas eroverheen.
  4. Zet de schaal(tjes) een half uur in een voorverwarmde oven van ca. 180 graden .
    (U kan kiezen voor 6 kleine ovenschaaltjes of 1 grote)
  5. Bereiding roomsaus:
    Breng de witte wijn, de halve avocado, de bouillon en de room aan de kook .
    Ongeveer 2 min. laten doorkoken.
    Doe alles vanuit de pan in de blender (let op! Alleen hittebestendige mengbeker mag dit. Anders een beetje laten afkoelen en daarna glad mixen)
    Terug in de pan.
    Afbinden met maïzena en nog kort verwarmen.
    Serveer de saus bij de moussaka.

Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer