Aardbeien Yoghurt Bavarois
Ongelooflijk lekker toetje wat niet veel mensen kunnen uitspreken.
Bavarois!
Wat maakt het uit, als het maar lekker is.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 200 gram aardbeien
- 2 eetlepel (s) honing
- 4 eetlepel (s) suiker
- 2 dL slagroom
- 3 dL yoghurt
- 0.5 stuk(s) citroen
- 6 stuk(s) blaadjes gelatine
- 1 scheutje water
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Aardbeien Yoghurt Bavarois Werkwijze
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Ontkroon de aardbeien en doe ze vervolgens met de honing in uw blender.
Knijp het sap uit de citroen boven uw blender mengbeker en voeg een klein beetje water toe.
Pureer helemaal fijn. - De aardbeien saus door een zeef halen (als u geen kleine pitjes erin wilt. Hoeft niet)
- Vervolgens de aardbeiensaus in een pannetje verwarmen.
- Voeg als de saus warm is de blaadjes gelatine toe en roer tot de gelatine helemaal is opgelost.
Daarna mag de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. - Klop slagroom met suiker stijf.
- In een grote kom de yoghurt doen en giet hier beetje bij beetje de afgekoelde aardbeiensaus bij.
- Daarna spatel voorzichtig de slagroom er door.
- Doe de bavarois in kleine glaasjes of in 1 grote schaal en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Blender Workshop