Waterkerssoep

Deze soep is weer ontzettend snel gemaakt.
Omdat we deze soep niet koken (alleen kokend water toevoegen) blijven alle vitamine goed bewaard.
We gebruiken een gekookte aardappel om de soep te binden.
Ideaal als u de avond tevoren bij het eten nog een aardappel over heeft gehouden.
Dus geen aardappels meer weggooien maar gebruiken voor uw soep!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 bosje waterkers
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) bouillonblokje (groenten of kip)
  • 1 beetje peper en zout naar smaak
  • 1 liter(s) kokend water

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Waterkerssoep Werkwijze

  1. Snipper de sjalot en maak de knoflook schoon en snij deze in kleine stukken.
    Ik een pan met een beetje olie de sjalot en knoflook fruiten.
  2. Was de waterkers.
    Omdat het toch wordt gemalen kunt u de steeltjes eraan laten van de waterkers.
  3. Doe de sjalot, knoflook, bouillonblokje, beetje zout en peper, aardappel en de waterkers in uw blender.
  4. Giet er ongeveer 1 kwart liter kokend water bij.
    (dus niet vol!)
    Dit pureren en het is belangrijk dat u gaatjes van de deksel niet dichtdrukt; er moet stoom kunnen ontsnappen!
    Als het ongeveer 20 seconden heeft gemixt kunt u terwijl de blender mixt het overige water toevoegen.
    (of u kunt de inhoud van de blender in een pan gieten en daar het overige water bij doen, een keer doorroeren
  5. Soep is klaar!
    Binnen 2 minuten heeft u heerlijke verse soep gemaakt.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer