Knolselderijsoep Met Steranijs

Deze smaken bij elkaar is een aanrader.
Selderij met steranijs en een zure appel geven een heerlijk culinaire smaak.
Smullen geblazen!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 30m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) knolselderij
  • 1 liter(s) sterke kruidenbouillon of kippenbouillon
  • 1 beker slagroom (ongeklopt 125ml)
  • 1 beetje peper en zout naar smaak
  • 0.5 stuk(s) zure appel
  • 1 stuk(s) steranijs
  • 1 scheutje olie

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Knolselderijsoep Met Steranijs Werkwijze

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  2. Maak de knolselderij schoon met een gekarteld groot mes, snij de schil eraf en vervolgens in kleine blokjes
  3. Schil de appel en verwijder klokhuis en snij in stukken.
  4. Giet een scheutje olie in de pan en verhit deze.
    Als deze warm is de knoflook en ui even fruiten.
  5. Wanneer de ui glazig ziet de bouillon toevoegen.
    Doe de knolselderij, steranijs, appel, slagroom, zout en peper er ook bij en laat het op een laag vuur trekken.
  6. Na een half uur de steranijs eruit halen en deze kan u weggooien.
  7. Schep vervolgens de grove stukken uit de soep en doe ze in uw blender. (stukken knolselderij, appel enz)
    Doe er ook 1 pollepel bouillon bij. Deksel op de blender maar zorg dat er stoom kan ontsnappen. (dus niet alles dichthouden)
    Pureer dit enkele seconden.
    Giet de inhoud van de blender terug in de pan met de overige bouillon en roer een keer door.
  8. Smakelijk!

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer