Pastinaak Mosterdsoep

Pastinaak is een witte wortelsoort met een zoetige anijssmaak.
Heerlijk om er een soep van te maken!
Met goede mosterd en de nodige knoflooktenen is de smaak deze soep heel lekker.
Je komt behoorlijk culinair voor de dag met deze soep.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) pastinaak
  • 1 eetlepel (s) mosterd (dijon, boeren mosterd of naar eigen keuze)
  • 1.5 stuk(s) soepblokje ( groenten of rund)
  • 1.1 liter(s) kokend water
  • 3 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 theelepel (s) peterselie (fijngehakt)
  • 1 scheutje olijfolie

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Pastinaak Mosterdsoep Werkwijze

  1. Schil de pastinaak en snij deze in blokjes of in dunne plakken.
  2. Maak de knoflook schoon en plet deze met een hakmes.
  3. Snij de ui in 4 stukken.
  4. Giet een scheutje olijfolie in een pan en wacht tot deze heet is.
  5. Fruit de ui en de knoflook hier kort in.
  6. Giet vervolgens het kokende water erbij en de anderhalve soepblok.
    Laat dit ongeveer een kwartier koken.
  7. Schep met een schuimspaan de pastinaak, ui en knoflook uit de pan en doe ze in uw blender.
  8. Doe er 1 soeplepel bouillon bij, de peterselie en 1 eetlepel mosterd naar keuze.
  9. Pureer alles fijn. (let erop dat stoom uit de deksel kan ontsnappen, dus niet alles dichthouden)
  10. Giet de gepureerde soep terug in de pan bij de overige bouillon en roer een keer door.
    De soep mag ook nog even pruttelen maar kan ook meteen worden gegeten.
  11. Eventueel een beetje room toevoegen als u een mildere smaak eraan wilt.
    (zelf vind ik het niet nodig)

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer