Linzensoep
Heerlijke soep waar je het lekker warm van krijgt.
Het is een gebonden soep die enorm goed vult dus kan ook met een broodje als maaltijdsoep gegeten worden.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) ui
- 1 eetlepel (s) paprikapoeder
- 1 theelepel sambal
- 2 stuk(s) knoflooktenen fijngesneden
- 1 liter(s) bouillon (kruiden of rund)
- gram rode linzen
- 1 eetlepel (s) tomatenpuree
- 1 stuk(s) gekookte aardappel
- 1 scheutje olie
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Linzensoep Werkwijze
- Snij de ui in stukken en de knoflook fijn.
- Zet een pan op het vuur en verwarm hier een scheutje olie in.
Fruit de ui hierin en als de ui wat glazig is geworden voeg je de knoflook toe.
Roerbak dit ongeveer 3 minuten. - Doe de ui en knoflook in de blender.
Voeg de gekookte aardappel, tomatenpuree, sambal, paprikapoeder en de linzen toe. - Giet er een 1/4 liter bouillon bij.
(let op! dus maar een kwart van de bouillon, niet alles dus)
Pureer de soep in ongeveer 20 seconden. - Giet de inhoud van de blender in een pan.
Voeg de overige bouillon toe en roer door. - Laat de soep nog even pruttelen. (minuut of 10)
Blender Workshop