Linzensoep

Heerlijke soep waar je het lekker warm van krijgt.
Het is een gebonden soep die enorm goed vult dus kan ook met een broodje als maaltijdsoep gegeten worden.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel (s) paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 2 stuk(s) knoflooktenen fijngesneden
  • 1 liter(s) bouillon (kruiden of rund)
  • gram rode linzen
  • 1 eetlepel (s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) gekookte aardappel
  • 1 scheutje olie

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Linzensoep Werkwijze

  1. Snij de ui in stukken en de knoflook fijn.
  2. Zet een pan op het vuur en verwarm hier een scheutje olie in.
    Fruit de ui hierin en als de ui wat glazig is geworden voeg je de knoflook toe.
    Roerbak dit ongeveer 3 minuten.
  3. Doe de ui en knoflook in de blender.
    Voeg de gekookte aardappel, tomatenpuree, sambal, paprikapoeder en de linzen toe.
  4. Giet er een 1/4 liter bouillon bij.
    (let op! dus maar een kwart van de bouillon, niet alles dus)
    Pureer de soep in ongeveer 20 seconden.
  5. Giet de inhoud van de blender in een pan.
    Voeg de overige bouillon toe en roer door.
  6. Laat de soep nog even pruttelen. (minuut of 10)

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer