Hollandaisesaus

Een botersaus die vaak gegeten wordt bij vis of bij asperges.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 5m  - 

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) eierdooiers (eigeel)
  • 1 beetje zout en peper
  • 10 mL citroensap
  • 10 mL witte wijn azijn
  • 110 gram boter

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Hollandaisesaus Werkwijze

  1. Doe het eigeel in de blender en voeg peper toe.
    Mix dit enkele seconden (ongeveer 20 seconden)
  2. Verhit een steelpannetje met het citroensap en azijn tot het begint te pruttelen.
  3. Zet de blender weer aan; en verwijder de deksel een stukje.
    Giet terwijl de blender  draait  in een dun straaltje de hete vloeistof bij de eigeel.
    En daarna meteen uit.
  4.  Smelt de boter op laag vuur in hetzelfde pannetje. (mag niet bruin worden!)
  5. Als  de boter gesmolten is en een beetje schuimig dan de pan van het vuur halen.
  6.  Zet de machine opnieuw aan en voeg in een gestaag druppelstraaltje de boter toe: hoe langzamer hoe beter.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer