Hollandaisesaus
Een botersaus die vaak gegeten wordt bij vis of bij asperges.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 2 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) eierdooiers (eigeel)
- 1 beetje zout en peper
- 10 mL citroensap
- 10 mL witte wijn azijn
- 110 gram boter
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Hollandaisesaus Werkwijze
- Doe het eigeel in de blender en voeg peper toe.
Mix dit enkele seconden (ongeveer 20 seconden) - Verhit een steelpannetje met het citroensap en azijn tot het begint te pruttelen.
- Zet de blender weer aan; en verwijder de deksel een stukje.
Giet terwijl de blender draait in een dun straaltje de hete vloeistof bij de eigeel.
En daarna meteen uit. - Smelt de boter op laag vuur in hetzelfde pannetje. (mag niet bruin worden!)
- Als de boter gesmolten is en een beetje schuimig dan de pan van het vuur halen.
- Zet de machine opnieuw aan en voeg in een gestaag druppelstraaltje de boter toe: hoe langzamer hoe beter.
Blender Workshop