Paprikasoep
Heerlijke vegetarische verse paprikasoep.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 3 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) rode paprika
- 4 dL groentebouillon
- 1 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) tomaten
- 1 stuk(s) knoflookteen
- 1 beetje zout
- 1 theelepel (s) paprikapoeder
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Paprikasoep Werkwijze
- Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
Schil de ui en snijd in stukken.
Snijd de tomaten in vieren.
Pers de knoflook. - Doe een beetje olie in een de grote pan en bak hierin de uien, paprika's, paprikapoeder, tomaten en knoflook even aan.
- Draai het vuur laag en voeg de bouillon toe.
Ongeveer 20 minuten laten pruttelen. - Haal de bouillon door een zeef en bewaar de bouillon apart.
- De groenten gaan met een klein scheutje bouillon in de blender.
Pureer tot het helemaal glad is. (ongeveer 20 seconden) - De bouillon weer op laag vuur zetten. De gemalen paprika met groenten toevoegen en even opwarmen.
Zout en peper naar smaak. - Bij serveren eventueel een beetje room of slagroom op elke portie.
Blender Workshop