Paprikasoep

Heerlijke vegetarische verse paprikasoep.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 30m  - 

Ingrediënten

Voor 3 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 4 dL groentebouillon
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) tomaten
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 1 beetje zout
  • 1 theelepel (s) paprikapoeder

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Paprikasoep Werkwijze

  1. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
    Schil de ui en snijd in stukken.
    Snijd de tomaten in vieren.
    Pers de knoflook.
  2. Doe een beetje olie in een de grote pan en bak hierin de uien, paprika's, paprikapoeder, tomaten en knoflook even aan.
  3. Draai het vuur laag en voeg de bouillon toe.
    Ongeveer 20 minuten laten pruttelen.
  4. Haal de bouillon door een zeef en bewaar de bouillon apart.
  5. De groenten gaan met een klein scheutje bouillon in de blender.
    Pureer tot het helemaal glad is. (ongeveer 20 seconden)
  6. De bouillon weer op laag vuur zetten. De gemalen paprika met groenten toevoegen en even opwarmen.
    Zout en peper naar smaak.
  7. Bij serveren eventueel een beetje room of slagroom op elke portie.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer