Tomaten Coulis

Deze tomatensaus is heerlijk bij zoveel gerechten.
Zoals; carpaccio (als dressing over het vlees)
over pasta en allerlei salades,
of bij schaal en schelpdieren.


Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 750 gram tomaten (of 500gr gezeefde tomaten)
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 scheutje olie
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje ( groenten of kip)
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 1 beetje peper
  • 0.25 liter(s) water
  • 5 stuk(s) basilicumblaadjes

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Tomaten Coulis Werkwijze

  1. Ontvel de tomaten (even in heet water) en verwijder zaad.
    Snijd ze in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze.
  3. Doe de tomaten, de ui, soepblokje, basilicum, peper,knoflook, een scheutje olijfolie  en het water in de blender.
    Mix tot het gladde saus is geworden.
  4. Verhit een beetje olie in een anti aanbakpan.
    Giet de saus in de pan en  1 a 2  munten op hoog vuur blijven doorroeren.
    Daarna het vuur laag zetten.
    De saus nog ongeveer 10 minuten laten pruttelen en af en toe roeren.
  5. De saus door een zeef halen en laten afkoelen.
    Als de saus is afgekoeld in de koelkast zetten.
  6.  
  7.  
  8. De saus is in de koelkast  5 dagen houdbaar.
    U kunt deze ook invriezen. Als u de saus laat ontdooien; voor serveren nog een beetje olijfolie toevoegen en goed roeren.
  9.  
  10.  


  11. Als u een beetje tomatenpuree toevoegd krijgt de saus een mooie rode kleur. Tomaten coulis kan koud en warm gegeten worden.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer