Tomaten Coulis
Deze tomatensaus is heerlijk bij zoveel gerechten.
Zoals; carpaccio (als dressing over het vlees)
over pasta en allerlei salades,
of bij schaal en schelpdieren.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 750 gram tomaten (of 500gr gezeefde tomaten)
- 1 stuk(s) ui
- 1 scheutje olie
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje ( groenten of kip)
- 1 stuk(s) knoflookteen
- 1 beetje peper
- 0.25 liter(s) water
- 5 stuk(s) basilicumblaadjes
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Tomaten Coulis Werkwijze
- Ontvel de tomaten (even in heet water) en verwijder zaad.
Snijd ze in blokjes. - Maak de ui schoon en snipper deze.
- Doe de tomaten, de ui, soepblokje, basilicum, peper,knoflook, een scheutje olijfolie en het water in de blender.
Mix tot het gladde saus is geworden. - Verhit een beetje olie in een anti aanbakpan.
Giet de saus in de pan en 1 a 2 munten op hoog vuur blijven doorroeren.
Daarna het vuur laag zetten.
De saus nog ongeveer 10 minuten laten pruttelen en af en toe roeren. - De saus door een zeef halen en laten afkoelen.
Als de saus is afgekoeld in de koelkast zetten. - De saus is in de koelkast 5 dagen houdbaar.
U kunt deze ook invriezen. Als u de saus laat ontdooien; voor serveren nog een beetje olijfolie toevoegen en goed roeren.
Als u een beetje tomatenpuree toevoegd krijgt de saus een mooie rode kleur. Tomaten coulis kan koud en warm gegeten worden.
Blender Workshop