Koude Perziksoep met Rumslagroom
Een zomers toetje.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 3 personen ()
Recept
- 3 stuk(s) rijpe perziken
- 3 dL yoghurt
- 2 eetlepel (s) vloeibare honing
- 1 glas (glazen) melk
- 1 stuk(s) gemberbollletje
- 1 eetlepel (s) fijn gesneden basilicum
- 125 beker slagroom (125 ml)
- 1 eetlepel (s) honing (voor de slagroom)
- 1 eetlepel (s) rum (voor de slagroom)
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Koude Perziksoep met Rumslagroom Werkwijze
- Was de perziken. Snijd ze ongeschild in stukken en verwijder de pit. (heeft u geen biologische perziken dan afschillen)
- Doe de perziken in de blender met de yoghurt, honing, melk, basilicum en gember.
Pureer helemaal fijn.
Laat minimaal een uur in de koelkast staan zodat het lekker koud is. - In een aparte kom de slagroom, honing en rum stijf kloppen.
- Vul de kopjes voor de helft met de perzikensoep en spuit op elke portie toefje rum slagroom.
Blender Workshop