Gebonden Shiitake Soep

Shiitake is een eetbare paddenstoel uit Japan en China.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 250 gram shiitake
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) bouillonblokjes (rund of groenten)
  • 1 eetlepel (s) fijngesneden kervel
  • 1 stuk(s) gekookte aardappel (liefst van de vorige dag, of 1 snee brood)
  • 1 beetje olie
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 1 liter(s) kokend water
  • 1 naar smaak zout en peper
  • 1 scheutje room

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Gebonden Shiitake Soep Werkwijze

  1. Snijd de ui, shiitake en knoflook fijn
  2. Verwarm een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
    Even omscheppen en voeg dan de shiitake toe.
    Roerbak dit nog een kleine 5 minuten  en haal de pan van het vuur.
  3. Doe de aardappel, bouillonblokje, beetje peper en zout en de inhoud van de pan in de blender.
  4. Giet het heet water op tot de ingrediënten onder komen te staan.
    (dat is ongeveer op de helft van de blender)
  5. (Er is altijd een opening of gaatjes in de deksel van een blender.
    Het is belangrijk bij warme gerechten dat de lucht eruit kan anders wordt de druk in de blender hoog en dan spat alle hete soep eruit! Dus deksel erop maar niet afsluiten.)
  6. Pureer de soep helemaal fijn.
  7. Giet de gepureerde soep terug in de pan en giet het overige hete water erbij en roer door.
    De soep is klaar om geserveerd te worden.
  8. In plaats van een soepblokje kunt u natuurlijk ook getrokken soep gebruiken!
    De aardappel of snee brood is zodat de soep dan dikker wordt. (gebonden)
    We houden allemaal wel eens een aardappel over; bewaar deze voor de soep de volgende dag!!

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer