Geroosterde Knoflook Guacamole
Overheerlijke avocado dip met geroosterde knoflook.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 8 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) avocado
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) hele knoflook (bol)
- 1 stuk(s) rode peper
- 0.5 theelepel zout
- 1 scheutje olie
- 1 beetje koriander
- 0.5 stuk(s) ui
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Geroosterde Knoflook Guacamole Werkwijze
- Verwarm de gril in uw oven op 200 graden.
- Snijd een klein stukje van de bovenkant af van de knoflookbol.
(vel en knoflookbol heel houden)
De knoflook aluminium folie wikkelen en een beetje olie erop gieten.
Laat de knoflook 50 tot 60 minuten in de oven. - Snij ondertussen de avocado langs de pit doormidden.
Met een draaiende beweging komen de helften los.
Verwijder de pit.
Lepel de avocado uit de schil en doe ze in uw blender. - Snij de peper en ui in kleine stukken.
Snij de limoen doormidden, verwijder eventuele pitjes en knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker. - Na een ongeveer een uur de knoflook uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen.
Verwijder de velletjes en doe de blender ook in uw blender en voeg zout, ui en peper toe.
Pureer tot het helemaal fijn is.
Met een spatel eruit halen.
Blender Workshop