Kerrie Preisoep met Peer

Deze soep is erg lekker.
Het kruidige van de kerrie en het zoete van de peer zijn een heerlijke combinatie.
Op blenderworkshop  vind je de meest uiteenlopende recepten.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 3m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) roomboter
  • 6 stuk(s) peren
  • 1 stuk(s) prei
  • 6 tenen knoflook
  • 1.5 liter(s) bouillon (kip of tuinkruiden)
  • 2 eetlepel (s) bloem
  • 1 eetlepel (s) honing
  • 2 eetlepel (s) kerriepoeder
  • 1 stuk(s) ui

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Kerrie Preisoep met Peer Werkwijze

  1. Was de prei goed en snij in stukken.
  2. Snij de ui en knoflook fijn.
  3. Schil de peren en verwijder de klokhuis.
  4. In een pan de boter smelten (beetje langzaam, op half vuur)
    Als de boter gesmolten is de peren, prei en knoflook toevoegen.
    Laat ongeveer 2 minuten smoren en roer regelmatig door.
  5. Voeg nu 2 eetlepels kerriepoeder  toe en de bloem.
    Blijf goed roeren.
  6. Doe dan de inhoud van de pan. De peren, prei, ui en knoflook in uw blender doen.
    Voeg een beetje bouillon toe en pureer het fijn.

  7. Giet de gepureerde peer en prei terug in een pan.
    Voeg overige bouillon toe en  de honing en laat dit nog zachtjes pruttelen zodat de smaak goed in elkaar opgenomen wordt.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer