Crema De Elote

Een soep om van te genieten. Recept uit Spanje en Mexico.
Een mais crèmesoep, die heerlijk tussendoor of als voorafje is.
Het is een ideaal recept; want deze verse soep is binnen 10 minuten gemaakt.
Smullen!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 5m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) ui (fijn gesnipperd)
  • 300 gram maiskorrels
  • 3 tenen knoflook (geperst of fijngesneden)
  • 1 handvol (s) peterselie
  • 1 stuk(s) soepblokje (groenten of kip)
  • 1 liter(s) kokend water
  • 0.5 eetlepel (s) sambal (bijv badjak)
  • 2 eetlepel (s) crème fraîche
  • 1 scheutje olijfolie

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Crema De Elote Werkwijze

  1. In een pan een scheutje olijf olie gieten en verwarmen.
  2. Hier kort de ui, sambal en de knoflook aanfruiten.
  3. Schep de inhoud van de pan in uw blender.
    Voeg mais, peterselie, soepblokje en crème fraîche toe.
    Giet een scheut heet water toe. (tot de ingredienten net onder water komen te staan. Dus niet helemaal vol!)
  4. Zet de blender aan en pureer in ongeveer 30 seconden de soep fijn.
    (hou niet de gaatjes in uw deksel dicht; want de stoom moet kunnen ontsnappen)
  5. Giet de inhoud van uw blender in een pan en voeg het overige hete water toe.
    Even laten pruttelen en door roeren.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer