Uiensaus

Uiensaus kan over vis of gevogelte en als groentesaus.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 10m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) uien
  • 40 gram boter
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 3 dL melk
  • 1 beetje zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 scheutje room
  • 40 gram bloem

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Uiensaus Werkwijze

  1. Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken.
  2. Snij de knoflook fijn.
  3. Smelt de boter in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze helemaal zacht zijn geworden en glazig zijn. (Niet bruin laten worden!)
  4. Voeg de bloem toe en al roerende schenk er scheutje bij scheutje de melk toe.
  5. Voeg vervolgens suiker, zout en peper toe en blijf af en toe roeren.
    (laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken)
  6. Dan de inhoud van de pan in uw blender mengbeker doen.
    (Zorg dat er warmte kan ontsnappen uit de gaatjes, dus niet dichthouden)
    Pureer helemaal fijn in een paar seconden en schenk door de vulopening nog een scheutje room.
    De saus is klaar en kan meteen geserveerd worden.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer