Hete Tomatensaus

Deze hete tomatensaus kan je gebruiken voor gehaktballetjes, voor kipgerechten of ander vlees en gevogelte.
Natuurlijk ook een heerlijke saus om grof gesneden groenten in te stoven.
Deze saus kan over zoveel eigenlijk.
Wat dacht je van pastasaus? Heerlijk!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) gepelde tomaten met sap blik
  • 1 stuk(s) knoflookbol (alle tenen)
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 4 dL bouillon (kip of groenten)
  • 1 beetje zout naar smaak

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Hete Tomatensaus Werkwijze

  1. Snipper de sjalotten en rode ui.
  2. Snij de rode peper in stukken.
    (wilt u heel pittig de zaadjes erbij laten anders zaadjes verwijderen)
  3. Haal de velletjes van de knoflook en snij deze in stukken.
  4. Giet een scheutje olijfolie in een pan en verwarm deze.
  5. Als de olie heet is de sjalotten, ui en knoflook toevoegen en kort roerbakken.
  6. Voeg vervolgens het blik tomaten en sap in de pan toe.
    Laat dit even pruttelen.
  7. Doe dan de saus in uw blender.
    Pureer dit enkele seconden.
    (De deksel er goed op zetten maar hou de luchtgaatjes open!! De warmte moet kunnen ontsnappen)
  8. Giet de saus terug in de pan en voeg het bouillon toe.
    De saus is na een paar minuten pruttelen klaar.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer