Italiaanse tomatensoep met vis

Even zelf een Mediterraans soepje maken is zo gebeurd met de hulp van een blender.
Een beetje vakantiegevoel als het weer geurend op tafel staat.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 30m  - 

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) trostomaten
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 2 eetlepel (s) creme fraiche
  • 1 beetje vers gemalen zwatre peper
  • 1 handvol (s) basilicum en/of peterselie
  • 1 beetje zeezout
  • 1 scheutje balsamico (azijn)
  • 200 gram witvis (bijv kabeljauwfilet)
  • 2 eetlepel (s) olijfolie

Italiaanse tomatensoep met vis Werkwijze

  1. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn.I
    Fruit deze op een laag vuurtje in de pan met een klein beetje olie tot ze glazig zien.
  2. Doe er dan de balsamicoazijn bij en kook deze in totdat het een dikke stroop is.
    Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verwijder het hart ervan.
    Doe de tomaat in de pan en laat het een minuut of vijf flink koken met de deksel op de pan.
    Giet er dan 3/4 liter kokend water en de vis erbij en zet het vuur zachtjes.
  3. Laat de soep nog 10  minuten pruttelen.
    Daarna de soep 10 minuten afkoelen 
    Pureer de soep in de blender.
    Tip: Doe dit in 2 of meerdere keren. Niet alle soep in 1 x keer in de blender. (tot de helft vullen)
    De soep is egaler en dan spat zeker uw keuken niet onder.
    Hoe langer de blender mixt  des te egaler de soep wordt.
    Zelf vind ik het lekker als het wat grove stukken in zitten.
    Dus ik pureer heel kort.
  4. Als u de soep wil serveren deze eerst weer opwarmen op laag vuur.
  5. Voeg basilicum en peterselie toe.
    Zout en zwarte peper naar smaak te brengen.
    In ieder bord een lepel crème fraîche doen.
    Eet smakelijk!
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer