ketchup
Heerlijk ketchup van verse ingrediënten.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 1 eetlepel (s) tomatenpuree
- 750 gram tomaten
- 1 stuk(s) ui (gesnipperd)
- 1.5 dL appelazijn
- 0.25 stuk(s) appel (in stukken)
- 0.5 theelepel (s) peper
- 1 theelepel (s) mosterd
- 0.5 theelepel (s) zout
- 40 gram suiker
- 1 handvol (s) basilicum
- 1 scheutje olijfolie
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)ketchup Werkwijze
- Doe een beetje olijfolie in de pan en stoof de ui daar even aan.
- Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in de blender.
Voeg alle ingrediënten toe in de blender. (dus ook de uien)
Mix het glad. - De saus terug doen in de pan en laat alles inkoken tot een dikke saus.
Dit duurt ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje.
(af en toe roeren)
Goed afgesloten en koel bewaren is het 2 weken houdbaar.
Blender Workshop