Gehaktballetjes in Auberginesaus
Gehaktballetjes in Auberginesaus.
Heerlijk met een frisse salade en gebakken aardappelen.
Deze saus is ook goed te combineren met mosselen en pasta.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) aubergine
- 1 eetlepel (s) sesamolie
- 2 eetlepel (s) olijfolie
- 1 theelepel (s) zout
- 1 theelepel (s) korianderpoeder
- 1 drop (s) yoghurt
- 4 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
- 500 gram gehakt
- 2 eetlepel (s) bakboter
- 1 stuk(s) ei
- 1 eetlepel (s) komijnpoeder
- 1 eetlepel (s) paprikapoeder
- 2 eetlepel (s) chilisaus
- 1 beker paneermeel
- 1 stuk(s) kippenbouillonblokje
- 1 beetje kippenbouillon
Voedingswaarde
(lactose vrij)Gehaktballetjes in Auberginesaus Werkwijze
- auberginesaus:
- Snij de aubergine in grove stukken
Kook de aubergine ongeveer 3 minuten in gezouten water. - De aubergine afgieten en afdrogen.
Doe de sesamolie en de olijfolie in de pan. Vuur eerst hoog, dan 2 tenen knoflook en aubergine
toevoegen. Even roerbakken.
Dan het vuur laag zetten en nog even laten staan. (3 minuten) - Doe de aubergine in de blender en als deze is afgekoeld voegt u ook de
Yoghurt, zout en korianderpoeder tpe.
20 seconden ongeveer laten pureren. - gehaktballen:
- Doe het gehakt in een diepe mengschaal.
Voeg ei toe, 2 tenen knoflook, chilisaus, komijnpoeder, paprikapoeder en zout toe.
Even goed door elkaar kneden en paneermeel toevoegen tot een stevig gehakt. - Draai daar balletjes van zoals bij soepballen.
- Doe de boter of vet in een grote bakpan op hoog vuur.
Bak de ballen bruin. Vpeg dan water toe tot de ballen tot de helft onder water staan.
Verkruimel een kippen bouillonblokje over de ballen heen.
Op laag vuur laten sudderen tpt het water zo'n beetje is verdampt. - Auberginesaus toevoegen in de pan en door elkaar roeren.
Even laten opwarmen tot het een mooie ingedikte saus is. - Bij opdienen klein beetje kaneelpoeder er over strooien.
Blender Workshop