Chilisaus
Lekkere saus bij loempia's, borrelhapjes, taco's et cetera.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 5 stuk(s) rode pepers
- 6 stuk(s) tomaten
- 3 eetlepel (s) azijn
- 1 theelepel (s) zout
- 1 stuk(s) ui
- 2 tenen knoflook
- 0.25 theelepel (s) ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 scheutjes olijfolie
- 1 theelepel (s) mosterdzaad
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Chilisaus Werkwijze
- Was en snijd de rode pepers fijn. (voor extra pittig laat u de zaadjes mee mixen. Anders de zaadjes verwijderen)
- Was de tomaten schoon en snijd in vier stukken.
Doe de tomaten en de pepers in uw blender. - Maak de ui schoon en snijd in kleine stukken. Voeg toe in uw blender.
- Pers de knoflook uit en voeg toe samen met de ketoembar en mosterdzaad.
Mix tot het glad is. - De saus in een pan gieten en op laag vuur laten indikken en op smaak komen.
U kunt ook de porties verdubbelen en in een schoon potje bewaren in de koelkast. Hetzelfde werk, dubbele plezier.
Blender Workshop