Lasagne Met Courgettesaus
Met verse lasagne, geitenkaas, courgette en basilicum.
Heerlijk vegetarische maaltijd.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 125 mL crème fraîche
- 3 stuk(s) courgette in grove stukken
- 1 stuk(s) ui (gesnipperd)
- 4 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje (groenten)
- 2 handvol (s) basilicumblaadjes
- 100 gram geraspte geitenkaas
Voedingswaarde
(vegetarisch)Lasagne Met Courgettesaus Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
En zet een pan met een scheutje olie. - Fruit hierin de courgette, ui, knoflook en Provençaalse kruiden een paar minuten.
- Verkruimel een half bouillonblokje en voeg deze toe aan de pan.
Giet er 2 dl water aan toe. - De inhoud van de pan in de blender doen en voeg crème fraîche en basilicum toe.
Deksel goed erop; maar zorg dat de warme stoom kan ontsnappen door de gaatjes! (anders spat alles eruit) - Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen.
Iedere keer een laagje saus en een laagje lasagne.
Eindig met een laagje saus. - Strooi vervolgens de bovenkant helemaal tot bedekt met de geitenkaas.
- Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
Blender Workshop