Salsa Rosa
Een Spaanse pittige cocktailsaus.
Lekker als dipsaus voor broodjes, chips, patatas bravas, garnalen, mosselen enz.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) ei
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 theelepel mosterd
- 1 beetje zout en peper
- 1 theelepel suiker
- 150 mL olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel (s) worcestersaus
- 2 eetlepel (s) cognac
- 1 eetlepel (s) tomatenketchup
- 3 eetlepel (s) room
- 1 stuk(s) knoflookteen (geperst of fijngesneden)
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Salsa Rosa Werkwijze
- Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
(anders gaat de saus schiften) - Vervolgens doet u het ei, zout,suiker en peper in de blender.
- Knijp het sap uit de kwart citroen boven uw blender mengbeker.
- Voeg net zoveel olie toe tot de messen net onder staan.
Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
Vervolgens op stand 1 zetten en de rest van de olie;
al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.
(dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven) - Voeg nu de overige ingrediënten toe en mix dit nog een paar seconden.
Met een spatel eruit halen en de blender mengbeker meteen omspoelen.
Blender Workshop