Spinazie Pesto
Een variant op de basilicum pesto!
Smaakt heerlijk en net als de basilicum pesto overal mee te combineren.
Spinazie pesto is rijk aan foliumzuur ,vitamine C en A, ijzer enz.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 4 handvol (s) spinazie blaadjes
- 1 handvol (s) basilicumblaadjes
- 3 eetlepel (s) pijnboompitten
- 2 takje(s) knoflooktenen
- 3 eetlepel (s) Parmezaanse kaas (geraspte)
- 1 eetlepel (s) citroensap
- 1 theelepel zout
- 1 beker peper
- 0.5 Kopje(s) olijfolie
- 1 scheutje olie voor in de pan
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Spinazie Pesto Werkwijze
- Verwarm een koekenpan en giet er een beetje olie in.
Rooster als de pan heet is de knoflook en de pijnboompitten hier kort in.
Plet de knoflook. - Doe de spinazie, basilicum, knoflooktenen, zout, peper, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in uw blender.
- Giet de olijfolie erbij en doe dan vervolgens de deksel op de beker.
Pureer alles fijn. (als u de pesto wat dunner wilt hebben nog wat olie toevoegen) - Bewaar in een schoon afsluitbaar potje.
(ongeveer 2 weken houdbaar)
Blender Workshop