Bouillabaise

Vissoep

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 100 gram vis (afsnijdsel van alle soorten vis als de graten maar verwijderd zijn)
  • 1 liter(s) visbouillon
  • 750 gram gepelde tomaten
  • 350 gram soepgroenten
  • 3 stuk(s) knoflooktenen
  • 300 mL witte wijn
  • 1 eetlepel (s) tomatenpuree
  • 35 mL Pernod
  • 1 dash (es) saffraan
  • 3 eetlepel (s) olijfolie
  • 1 theelepel (s) rozemarijn
  • 1 theelepel (s) tijm
  • 1 stuk(s) laurier blaadje

Voedingswaarde

(glutenvrij, lactose vrij)

Bouillabaise Werkwijze

  1. In een grote pan de soepgroenten met de kruiden en knoflook aanzetten in 3 el. olijfolie.
    Vervolgens de vis toevoegen en even goed aanbakken.
    Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit een minuutje meebakken.
    Blus hierna het geheel af met de witte wijn en voeg na 3 minuten koken de gepelde tomaten toe.
    Als het geheel hierna nog 5 minuten heeft doorgekookt kunt u de visbouillon en de saffraan er bij doen.
    Laat dit nog 5 minuten goed doorkoken en haal de pan vervolgens van het vuur.
  2. Bewaar wat stukjes vis die u later als versiering in de soep kunt leggen.
    Pureer de gemaakte visbouillon in de blender fijn tot het glad is.
  3. De gepureerde soep terug in de pan en even op een laag vuur weer opwarmen.
    Voeg de Pernod. En breng op smaak met peper en zout.
  4. Bij het serveren van de soep kunt u nog wat vis of gekookte schelpdieren in de kom leggen voor het inschenken.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer