Teriyaki

Japans gerecht met gemarineerde biefstuk.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 10m  -  Wachttijd: 30m

Ingrediënten

Voor 3 personen ()

Recept

  • 1 eetlepel (s) sojasaus (saus)
  • 2 eetlepel (s) sake (rijstwijn) (saus)
  • 1 eetlepel (s) bruine suiker (saus)
  • 1 eetlepel (s) honing (saus)
  • 2 eetlepel (s) sesamolie (saus)
  • 3 theelepel gember vers geraspt (saus)
  • 150 mL kippenbouillon (saus)
  • 1 stuk(s) knoflookteen (saus)
  • 1 scheutje ketjap manis (saus)
  • 1 beetje zout en peper (saus)
  • 3 stuk(s) biefstuk
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) rijst voor 3 pers
  • 3 stuk(s) tomaten

Voedingswaarde

(glutenvrij, lactose vrij)

Teriyaki Werkwijze

  1. Doe alle ingredienten voor de saus in de blender en mix dit glad.
  2. Snijd de biefstuk in reepjes en laat het vlees marineren in de saus (minimaal half uur).
  3. Verwijder zaad uit paprika en snijd deze in grove stukken.
    Ui en tomaten ook grof snijden.
  4. Kook de rijst zoals op verpakking.
  5. Haal de biefstuk uit teriyaki marinade en laat even uitlekken.
    Bewaar de marinade voor later.
  6. Bak de biefstuk in olie aan beide kanten bruin.
    Voeg ui, paprika en tomaat toe en even roerbakken.
  7. Giet dan de teriyaki saus over het vlees; en op een laag vuurtje even laten borrelen. (paar minuten)
    Verdeel over de borden.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer