Hummus

Hummus is een heerlijke saus voor op stokbrood, pitabroodjes en falafel.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 2m  - 

Ingrediënten

Voor 5 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) blik kikkererwten (uitgelekt)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel (s) sesampasta (tahin)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 theelepel (s) paprikapoeder
  • 0.5 zakje(s) komijnpoeder
  • 1 naar smaak zout en peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Hummus Werkwijze

  1. Doe de erwten in de blender.
    Pers de knoflook en voeg toe in de blender.
    Knijp de citroen uit boven de beker. ( zo krijgt u wel het sap maar geen vruchtvlees in de hummus)
    Voeg ook de olijfolie, sesampasta, paprika, zout en komijn toe.
  2. Pureer alles ongeveer voor een halve minuut helemaal glad.
    (evt wat water of olijfolie toevoegen als het nog te droog is)

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer