Spinaziesoep
Ontzettend lekkere soep van verse bladspinazie.
En heel snel te maken!
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) gekookte aardappel
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 stuk(s) ui
- 1 theelepel sambal
- 1 scheutje olie
- 2 stuk(s) bouillonblokjes (groenten of kip)
- 300 gram verse blad spinazie
- 1 liter(s) kokend water
- 4 eetlepel (s) crème fraîche
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij)Spinaziesoep Werkwijze
- Maak de ui en knoflook schoon en snij in kleine stukken.
- Was de spinazie schoon en doe ze in uw blender.
Voeg bouillonblokjes toe en 2 kopjes kokend water. (niet zoveel water dus)
Pureer helemaal fijn. - Zet een pan op het vuur en giet daar een scheutje olie in.
Als deze heet is doet u er de knoflook en ui in en al roerend fruiten.
Na een paar seconden voegt u de sambal toe en roer dit een paar seconden. - Meteen het vuur laag zetten en de inhoud van uw blender mengbeker toevoegen in de pan.
Een keer doorroeren en het overige kokende water toevoegen.
Soep op laag vuur nog 5 minuten laten staan. - De soep is klaar om te serveren!
Doe in ieder bord een lepel crème fraîche.
Blender Workshop