Spinaziesoep

Ontzettend lekkere soep van verse bladspinazie.
En heel snel te maken!

 

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 8m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) gekookte aardappel
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 theelepel sambal
  • 1 scheutje olie
  • 2 stuk(s) bouillonblokjes (groenten of kip)
  • 300 gram verse blad spinazie
  • 1 liter(s) kokend water
  • 4 eetlepel (s) crème fraîche

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij)

Spinaziesoep Werkwijze

  1. Maak de ui en knoflook schoon en snij in kleine stukken.
  2. Was de spinazie schoon en doe ze in uw blender.
    Voeg bouillonblokjes toe en 2 kopjes kokend water. (niet zoveel water dus)
    Pureer helemaal fijn.
  3. Zet een pan op het vuur en giet daar een scheutje olie in.
    Als deze heet is doet u er de knoflook en ui in en al roerend fruiten.
    Na een paar seconden voegt u de sambal toe en roer dit een paar seconden.
  4. Meteen het vuur laag zetten en de inhoud van uw blender mengbeker toevoegen in de pan.
    Een keer doorroeren en het overige kokende water toevoegen.
    Soep op laag vuur nog 5 minuten laten staan.
  5. De soep is klaar om te serveren!
    Doe in ieder bord een lepel crème fraîche.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer