Gele Paprikasaus
Gele geroosterde paprika saus is met allerlei kruiden.
Het is een heerlijke saus en fleurt ieder bord op.
Een saus die bij bijna alle gerechten goed smaakt; bijv. als groentesaus, bij vlees, vis en schaaldieren, over pasta.
Noem maar op.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 6 personen ()
Recept
- 3 stuk(s) gele paprika
- 1 stuk(s) kleine ui (gesnipperd)
- 3 eetlepel (s) witte wijn azijn
- 2 eetlepel (s) water
- 1 eetlepel (s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 theelepel kerriepoeder
- 0.5 theelepel gemalen kurkuma
- 0.25 theelepel zout
- 3 tenen knoflook (geperst of fijngesneden)
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Gele Paprikasaus Werkwijze
- Snij paprika's in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten.
- Plaats de paprikahelften, huid kanten omhoog, op een folie beklede bakplaat.
Rooster de paprika ongeveer 15 minuten tot het zwart ziet.
Doe de paprika in een plastic zakje en laat 10 minuten afkoelen.
Doordat het luchtdicht verpakt is en afgekoeld kunt u makkelijk het velletje er met een mesje afhalen. - Knijp het sap uit de citroen boven uw blender mengbeker.
- Alle overige ingrediënten ook in uw blender doen en pureer helemaal fijn.
Blender Workshop