Rijstmelk

Zelf verse rijstmelk maken met behulp van uw blender.
Rijstmelk is een heerlijke basis voor lactose vrije smoothies of te gebruiken voor sappen en cocktails.
Maar alleen rijstmelk is ook lekker.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Overige Recepten  - 
Klaar in: 1m  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 6 dL water (kraan of bronwater)
  • 0.5 theelepel zout

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Rijstmelk Werkwijze

  1. Spoel de rijst eerst goed af.
  2. Dan de rijst in een pan doen met het zout en het water en breng aan de kook.
    Daarna het vuur laag zetten en de rijst  1 a 2 uur zachtjes laten doorkoken.
  3. Doe de rijst met het water in gedeeltes in de blender en mix helemaal fijn.
  4. Vanuit de blender door een zeef wrijven boven een andere pan. Eventueel nog een keer door een zeef halen voor extra heldere rijstmelk.

    Nu kunt u de rijstmelk verdunnen met (bron)water tot de dikte die u wilt hebben.
    Bewaren in de koelkast.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer