Oosterse Makreel

Lekker visgerecht!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 5m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 600 gram makreel
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 1 stuk(s) gember (2cm)
  • 50 gram cashewnoten
  • 0.5 eetlepel (s) sambal badjak
  • 1 dL water
  • 3 eetlepel (s) olie
  • 0.5 eetlepel (s) wijnazijn
  • 0.5 eetlepel (s) basterdsuiker

Voedingswaarde

(lactose vrij)

Oosterse Makreel Werkwijze

  1. De ui en de knoflook pellen en fijn snijden.

    De gember schillen en kleinsnijden.
  2. De ui met de knoflook, de gember, de noten, de sambal oelek en 3 eetlepels water in de blender tot een pasta pureren.
  3. De olie in een braadpan heel heet laten worden
    Doe de uienpasta in de pan. (met een spatel gaat het beste om uit de blender te halen)
    Schep de pasta een aantal keer tijdens het bakken om.
  4. Voeg het overige water, de azijn en de basterdsuiker toe.
  5. Snij de makreel in repen en voeg toe in de pan
    Laat het geheel zon 10 tot 15 minuten lekker pruttelen. Af en toe door roeren.
    Smakelijk!

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer