Creme Anglaise

Een zoete dessert saus.
Het is overheerlijk over ijs.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 4m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) eierdooier (eigeel)
  • 2 eetlepel (s) vloeibare honing
  • 1 eetlepel (s) maizena
  • 3 dL magere melk (heet)
  • 2 theelepel (s) vanillesuiker
  • 3 eetlepel (s) suiker
  • 125 mL 125 gr creme fraîche of opgeslagen slagroom

Voedingswaarde

(vegetarisch)

Creme Anglaise Werkwijze

  1. De eierdooier met de honing in het mengglas schuimig mixen.
  2. De maizena erbij en laten mixen.
    Daarna de hete melk erbij en ook weer kort mixen.
  3. Giet het mengsel  terug in  pannetje en breng al roerend aan de kook.
    Op smaak brengen met vanillepoeder en suiker of zoetstof.
  4. Roer de crème fraîche door de saus
    Direct serveren.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer