Creme Anglaise
Een zoete dessert saus.
Het is overheerlijk over ijs.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) eierdooier (eigeel)
- 2 eetlepel (s) vloeibare honing
- 1 eetlepel (s) maizena
- 3 dL magere melk (heet)
- 2 theelepel (s) vanillesuiker
- 3 eetlepel (s) suiker
- 125 mL 125 gr creme fraîche of opgeslagen slagroom
Voedingswaarde
(vegetarisch)Creme Anglaise Werkwijze
- De eierdooier met de honing in het mengglas schuimig mixen.
- De maizena erbij en laten mixen.
Daarna de hete melk erbij en ook weer kort mixen. - Giet het mengsel terug in pannetje en breng al roerend aan de kook.
Op smaak brengen met vanillepoeder en suiker of zoetstof. - Roer de crème fraîche door de saus
Direct serveren.
Blender Workshop