Mexicaanse Salsa
Dit is gemakkelijk zelf te maken met hulp van een blender.
Salsa is heerlijk bij Tortilla chips, stokbrood,
Taco's, Burrito's etc.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 6 personen ()
Recept
- 3 stuk(s) verse grote rijpe tomaten
- 2 stuk(s) middel grote uien
- 4 tenen knoflook
- 4 stuk(s) chilipepers
- 1 eetlepel (s) verse koriander (fijngesneden)
- 2 eetlepel (s) tomatenpuree
- 1 stuk(s) limoen
- 1 theelepel zout
Voedingswaarde
(vegetarisch, lactose vrij)Mexicaanse Salsa Werkwijze
- Was de tomaten, snij ze in grove stukken en doe ze in de blender.
- Pel de uien en ook in grove stukken snijden en toevoegen in de blender.
- Pers de 4 tenen knoflook.
Snijd de koriander fijn. - De limoen in 2 stukken snijden en boven de tomaten het sap eruit knijpen.
- De chilipepers wassen en ontdoen van zaad en zaadlijsten.
In stukken snijden en in de blender doen. - Voeg knoflook, koriander, tomatenpuree en zout toe in de blender.
- Pureer tot het lekkere salsa. Hoe langer u mixt des te fijner de structuur. Het hoort niet te fijn gemalen te zijn.
- In de koelkast bewaren en minimaal een uur laten koelen en de smaken in elkaar laten trekken.
Naar mate het langer heeft kunnen staan wordt de smaak beter.
Blender Workshop