Muhammara

Een heerlijke Arabische dipsaus, lekker met Turks brood.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Dips  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) rode paprika
  • 50 gram walnoten ongezouten
  • 50 gram cashewnoten ongezouten
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder pikant
  • 2 tenen knoflook
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 scheutje olijfolie of walnotenolie
  • 1 eetlepel (s) granaatappel molasse of fruit azijn.

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Muhammara Werkwijze

  1. Rooster de paprika's en ontvel deze.
  2. Neem een bakpan en rooster daar de noten en komijnzaadjes in.
  3. Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit tot een egale massa.
    Met een spatel eruit halen.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer