Veldslasoep

Deze soep is een heerlijk voorafje.
En heel gemakkelijk om te maken.


Als alles vers is en zonder al die gekke toevoegingen...
Dat smaakt toch veel beter als uit blik of pakje!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 20m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 250 gram veldsla (kan ook met andere slasoorten)
  • 2 takje(s) ui
  • 1 bosje peterselie (klein)
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 1 liter(s) groentenbouillon (of kip)
  • 1 beker zout en peper naar smaak
  • 1 beetje room (eventueel)

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Veldslasoep Werkwijze

  1. Snipper de uien en snij de knoflook fijn.
  2. Giet een scheutje olie in de pan en fruit hier even de ui en knoflook.
  3. Giet de bouillon erbij en laat zachtjes opwarmen.
  4. Was de sla goed schoon .
  5. Haal een kwart liter van de bouillon uit de pan en doe deze in uw blender.
    Voeg de veldsla toe (eerst een gedeelte sla, even mixen en daarna de rest van de sla)
  6. Doe de gemalen sla en bouillon terug gieten in de pan  en laat op laag vuur laten trekken.
    (ongeveer 15 minuten)
  7. Serveren eventueel met een  beetje room per portie.
    En met lekkere broodjes natuurlijk!

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer