Knolselderijsoep met Peer
Ontzettende lekkere soep die eenvoudig te maken is.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 250 gram knolselderij
- 2 stuk(s) peren
- 2 stuk(s) bospeen (kleine wortels)
- 1 liter(s) water
- 1 stuk(s) ui
- 1 theelepel (s) suiker
- 1 theelepel (s) zout
- 1 eetlepel (s) verse bieslook fijngesneden
- 1 stuk(s) soepblokje (groentebouillon of kip))
- 1 beetje roomboter
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Knolselderijsoep met Peer Werkwijze
- Schil de peren en snijd in stukken.
Snijd ook de bospeen en de knolselderij in stukken.
Snipper de ui. - In een pan de boter laten smelten en de ui ongeveer 5 minuten laten fruiten.
- Voeg de peer, wortel, selderij, zout, suiker, soepblokje en het water toe.
Ongeveer 30 minuten laten sudderen. - Schep ongeveer een kwart liter bouillon uit de pan en doe deze in uw blender.
Schep de selderij, wortel en peer uit de bouillon en doe deze ook in de blender.
Pureer het helemaal glad. - De verkregen soep terug gieten in de pan met de overige bouillon en laat het weer even opwarmen.
Verdeel over de borden en meteen serveren.
Blender Workshop