Knolselderijsoep met Peer

Ontzettende lekkere soep die eenvoudig te maken is.

 

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 35m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 250 gram knolselderij
  • 2 stuk(s) peren
  • 2 stuk(s) bospeen (kleine wortels)
  • 1 liter(s) water
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 theelepel (s) suiker
  • 1 theelepel (s) zout
  • 1 eetlepel (s) verse bieslook fijngesneden
  • 1 stuk(s) soepblokje (groentebouillon of kip))
  • 1 beetje roomboter

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Knolselderijsoep met Peer Werkwijze

  1. Schil de peren en snijd in stukken.
    Snijd ook de bospeen en de knolselderij in stukken.
    Snipper de ui.
  2. In een pan de boter laten smelten en de ui ongeveer 5 minuten laten fruiten.
  3. Voeg de peer, wortel, selderij, zout, suiker, soepblokje  en het water toe.
    Ongeveer 30 minuten laten sudderen.
  4. Schep ongeveer een kwart liter bouillon uit de pan en doe deze in uw blender.
    Schep de selderij, wortel en peer uit de bouillon en doe deze ook in de blender.
    Pureer het helemaal glad.
  5. De verkregen soep terug gieten in de pan met de overige bouillon en laat het weer even opwarmen.
    Verdeel over de borden en meteen serveren.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer