Pompoensoep met Mango en Chillipeper
Hele krachtige soep waar je eerst zoet proeft en daarna het pittige.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) flespompoen
- 1 liter(s) groentebouillon (of kipbouillon)
- 1 beetje zout naar smaak
- 2 stuk(s) chilipeper
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) mango
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 scheutje olijf of zonnebloemolie
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Pompoensoep met Mango en Chillipeper Werkwijze
- Maak de ui schoon en snij deze in kleine stukken.
Maak de knoflook schoon en snij fijn. - Schil de mango, snij in stukken en verwijder de pit.
- Snij de pepers in fijn. (als je van pittig houdt dan met zaadjes erbij, anders zonder zaadjes. En je kan dan misschien ook beter kiezen om er maar 1 peper in te doen)
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken.
- Doe een beetje olie in een grote bakpan.
Fruit de ui er ongeveer 1 minuut in. - Voeg pompoenblokjes toe aan de pan met ui en roerbak dit.
Voeg ook de mango stukjes toe en blijf goed roeren. - En vervolgens ook de knoflook mee bakken, en de peper.
- Giet nu de bouillon erbij en op laag vuur laten sudderen tot de pompoen zacht is.
- Als het zacht geworden is vult u de blender tot de helft met de soep en pompoen.
Laten mixen tot het fijn is.
Giet de soep over op een andere pan. - De andere helft van de soep ook in de blender en pureren.
- Ook dit giet u bij de pan. Even laten opwarmen voor serveren.
In ieder bord een beetje room.
Blender Workshop